22 Kasım 2010 Pazartesi

Bi siktirgit...

İki senedir ayakta durmakta zorlanıyor fotoğraftaki adam... Rijkaard gidene dek sapır sapır dökülüp akıl almaz hatalarla taraftarın küfülerine özne olan, Hagi'nin gelişiyle kıpırdanıp tekrar bilindik yatış pozisyonuna giren Balta, dün de Ayhan ile tartışarak Galatasaray'daki hakim ruh halini gözler önüne serdi. Bu adamlar temizlenmediği sürece Galatasaray da yok benim için. Tabi temizlemek derken Adnan Polat ve 'bitanesi' Adnan Sezgin'in yiyeceği halt değil o... Önce o ikisi gidecek, sonra da bu adamlar. Zira artık hadiselerin boku çıkmış durumda. Zaten Kayseri'den beraberlikle dönüyor -ki zaten 30'un üzerinde bir maçta yenememiş Galatasaray'ı- buna da seviniyorsak, başkanından oyuncusuna hepsine yazıklar olsun. Sezonu erken kapatınca dibi gördüğümüzü sanabilirsiniz. Hayır. Şu anda takım saha içinde kısa süre de olsa top oynayabiliyor. Biraz daha bekleyin ve dip neymiş görün (Umarım yanılırız da bu lafları bir bir yedirmez, kıçımıza sokarlar).

İçimden hiç bir maçı seyretmek gelmiyor. Sadece aktif göstereyim diye zırvalarla dolmasın istiyorum burası. Kimse gelip bakmasa da burası benim çalışma odam. Hakan Balta ile Ayhan'ı görünce karalamak istedim bir kaç cümle. Balta kardeşimiz bakın maçtan sonra neler söylemiş:

"Tabii ki her maçta, her idmanda olan şeyler bunlar. Ayhan ağabey bana kızdı, takım kaptanı olarak, ben de bir tepki gösterdim ama bunlar olağan şeyler. Maç tam bir taktik savaşı oldu. Kayserispor'u tebrik etmek istiyorum. Çok iyi bir takım kurmuşlar. Artık bir seri yakalamamız gerek. İnşallah Beşiktaş maçı ile başlarız."


Ne başlamaz seriymiş amına koyayım. Fenerbahçe maçından sonra başlayacaktık kısmet olmadı. Adama siktirgit derler. Kaç haftadır kazanmak şöyle dursun gol atamıyorsunuz lan. Çocuk mu kandırıyorsunuz ibneler...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

sende....bi siktir git

tarık

fabrizio dedi ki...

@adsız Ben kendisinin neden siktirip gitmesi gerektiğini açıklayarak yazdım. Sen de benim için bir gerekçe bildirirsen sevinirim. Şayet söylediklerini bir mantığa dayandırabilirsen, ortaya da haklı olduğun gerçeği çıkarsa ben de bu blogu kapatır elimi sürmem... Açık çek...

Adsız dedi ki...

elinin altında klavye var diye hic bir futbolcuya boyle siktir git çekemezsin.. hele ki o bir gs lı futbolcuysa. hakan birilerine silahmı dayadı onbir başlamak için tehdit mi etti sahada kalmak için ayhana kafa atmaklamı tehdit etti çıkmamak için.. bir siktir git varsa onu her daim oynatan sahada ısrarla tutan adamlarındır. onlara çeksene bir siktir git görelim ..yok ama hakana çekince tepki gelmez cunku hagiye çeksen biliyosun nolcağını .. senın kriterlerine göre tek suclu hagidir onun oynatmak ve oyunda tutmakla ee bir başlık daha açarsn hagi ye o zaman siktir git hagi diye...

tarık uzundere

fabrizio dedi ki...

@adsız
Konu herhangi birine siktir çekmekten korkmak değildir sayın tarık. Yazmak istediğim Hakan Balta'nın iki yüzlülüğü ve Galatasaray'daki futbolcuya dayalı sistemdir. Hakan'ın bu denli rahat biçimde her ne olursa olsun Galatasaray formasına pazubandını eklemiş kaptanına karşı gösterdiği tavırdır. Pozisyonda zaten hatalı. Tek vuruşla uzaklaştıracağı yerde atlatılan tehlikenin ve kaptırılan momentumun tekrar Kayseri'de kalmasını sağlamıştır. Normalde bir futbolcu bu gibi sakil hatalar yaptığında takımından özür diler. Ayhan değil X oyuncu da olsa orada tepki alması olağandır. Gösterdiği tepkiyle ruh halini yansıtmıştır sahaya. O adam Florya’da da öyledir işte. Ali kıran baş kesen bir tavrı vardır herkese karşı.

Sahaya sürmek adınaysa; Bu blogda defalarca, “kendisindeki düşüş sıradan veya göz ardı edilecek bir düşüş değildir” diye. Üstelik geçen sezon kaleme aldım bu düşüncemi. Zira kadro oluştururken ilk onun adını yazıyorduk. Sadece biz değil milli takım hocaları da öyleydi. Ancak ne olduysa bu adam dibe vurdu. Bir geri dönüş umuduyla oynatıyor olabilir Hagi. Ona şu anda bir eleştiri getiremem. Rijkaard'ı hiç eleştiremem zira elinde adam yoktu. Ancak bu adam müsveddesi özellikle Fenerbahçe maçında nasıl ciğersiz bir yavşak olduğunu göstermiştir. Karpaty maçlarında kafa vuracağı topa göğsüyle yatmış, Ukrayna deplasmanında uzaklaştırabileceği topu rakibe bırakarak elenmemize neden olmuştur. Benim bir futbolcunun iyi niyetinden şüphe etmemem için Neill gibi mağlubiyeti kabullenmeyen, Baros gibi lifi kopana kadar koşan, Kewell gibi isyankar bir adam olması lazım. Her maç daha da kötü oynayıp, hatalarına yenilerini eklerken kaptanına kafa tutan Hakan gibi bir yavşağı asla iyi niyetli addedemem. Rijkaard’ın kuyusunu kazan ekibin içindedir tartışmasız olarak (en azından benim için).

Burası bir blog. Siz de haklısınız bir yerde. İstediğimi yazabilirim. Yanlış anlamayın ama bu da zaten bu blogun açılış amacı. Son 10 günü hesaba katmazsak bir kelime küfür göremezdiniz burada. Ancak yıllardır yatıp kalktığım Galatasaray'ı artık nazik kelimelerle eleştiremiyor, olanlara “her şey güzel olacak” gözüyle bakamıyorum. Sadece küfür edebiliyorum. Sabri dediğimiz adam hani bizim oğlan var ya; alt yapıdan çıkmış, tribünden gelen kısa saçlı eleman; Sabri işte. O bile 2-0 mağlupken Manisa maçında gülebiliyor. İşte bu gözler bu sahnelere nasıl alışık değilse bu satırlar da küfre, hakaretlere alışık değil. Ama inanın durumu sinkaflar ve hakaretlerden başka anlatacak kelimeler yok...

Konu mevcut duruma bakış açısıdır. Biz bu kadar kafa patlatırken emin olun o adamların keyfi yerinde. Onlar akşam ne yapsak diye programlarını düşünüyorlar. Siz böyle düşünürsünüz düşünmezsiniz bilemem. Ancak benim sahada gördüğüm yerli pasaportun bırakın Galatasaray’ın bu zor durumunu futbol umurunda değil. Zaten Serdar denen adamın menajerlik yapıp ceza alması sonrasında bir açıklama yapılmadıysa yöneticilerin de derdinin Galatasaray olmadığını söyleyebilirim.

Adsız dedi ki...

başından sonuna kadar imzamı atıyorum.

hakan balta! siktir git!

selim dedi ki...

bu yazıyı kulübe göndersek..şerefsiz herif! bugün de sikti takımın anasını.