2 Mart 2009 Pazartesi

Fenerbahçe - Sivasspor: 4-2

"Takım böyle oynasın, şampiyon olmasın” sözü geyikten ibaret olsa da son dönemde Fenerbahçe taraftarının sıklıkla kullandığı bir cümle haline geldi... Sezon içerisinde onca kötü performansa rağmen Sivasspor karşısında depara kalkan takımlarını görünce şampiyonluk için de haliyle iştah kabarmış durumda.

Aslında yukarıdaki cümleyi kurmaları da şaşırtıcı değil. Zira cumartesi günü oynadıkları kadroyla Gençlerbirliği maçındaki kadronun ne farkı vardı? Sadece Carlos yoktu cumartesi günü. Ancak önceki maçta sadece yürüdüler. Şu bir gerçek, Fenerbahçe futbolcusu büyük maçlara kendiliğinden motive oluyor, kendiliğinden oynuyor. Aragones’in dizilişten başka bir katkısı olmuyor büyük maçlarda. Gel gelelim küçük maçlarda takımın yarısından fazlası jogging modunda takılıyor.

Hafta sonu ligin en az gol yiyen takımına karşı dört gol birden atan Sarı-Lacivertliler’in şampiyonluk umutlarını bugünkü kadar canlı tutabilmesi için önce kupa maçında sonra Kayseri deplasmanında iyi futbol oynaması gerekiyor. Çünkü hafta içinde Sivas’a yenilmek, Kayseri maçını da etkileyecektir. Fakat ligin en iyi savunma takımlarına karşı üst üste üç maçta galip gelebilirlerse Fenerbahçe’nin önü açılır düşüncesindeyim.

Hiç yorum yok: